Ontdek onze sprekers


  Nassim Nicolas Taleb
Auteur, onderzoeker & voormalig trader

Nassim Taleb was 21 jaar lang een succesvol handelaar op Wall Street voordat hij een fulltime essayist en geleerde werd die zich richtte op praktische en filosofische problemen die te maken hebben met toeval, geluk en waarschijnlijkheid. Vandaag is hij Professor risicomanagement aan de NYU’s Tandon School of Engineering en focust hij op systemen die wanorde aankunnen ("antifragile").

Taleb is de auteur van bestsellers zoals The black Swan, Fooled by Randomness, Antifragile, en nu recent van het boek Skin in the Game.
     
  Pierre Wunsch
Gouverneur NBB

Pierre Wunsch (51) is Doctor in de Economie (UCL) en master Public & International Affairs (Princeton University). Na een carrière bij Tractebel EGI / Electrabel en enkele jaren als kabinetschef bij de Minister van Financiën ging hij in juni 2011 aan de slag als directeur bij de Nationale Bank. Sinds 2015 was hij Vice-Gouverneur. Hij deed heel wat ervaring op inzake prudentieel toezicht banken & verzekeringen, monetaire politiek, resolutie, overheidsfinanciën en interne werking van de NBB. Hij heeft zich de voorbije jaren dus goed kunnen voorbereiden op zijn nieuwe rol als 23e Gouverneur van de Nationale Bank.
     
  Wim Lenaerts
Directeur PWC Belgium

Wim is bestuurder binnen de afdeling Technology Consulting van PwC. Met meer dan 14 jaar ervaring in consulting heeft Wim ervaring opgebouwd in de verzekerings- en bankwereld, met een focus op de rol van het intermediair. Wim is gespecialiseerd in het mogelijk maken van (digitale) transformaties door het gebruik van kunstmatige intelligentietechnologieën, het effectief opbouwen van meer arbeidskrachten, het mengen van menselijke en kunstmatige intelligentie. Wim zal de resultaten presenteren van een consumentenonderzoek naar de rol van het intermediair.
     
  Hans De Cuyper
CEO AG Insurance & voorzitter Assuralia

Van september 2013 tot september 2015, was Hans Chief Financial Officer van AG Insurance, het Belgische filiaal van Ageas.

Sinds 1 oktober, 2015, is hij Chief Executive Officer van AG Insurance en in die rol ook CEO van het segment ‘België’ binnen de groep.
     
  Karel Van Eetvelt
CEO Febelfin

Karel Van Eetvelt is sedert oktober 2017 de CEO van Febelfin, de koepel boven de bankensector. Daarnaast is hij benoemd tot voorzitter van de Vlaamse Arbeidsdienst, de VDAB. Hij was 13 jaar lang gedelegeerd bestuurder van UNIZO, die de belangen verdedigt van ruim 85.000 Vlaamse ondernemers. Toen was hij de spreekbuis van duizenden KMO’s en zelfstandigen die onze economie draaiende houden.
     
  Marc Lauwers
CEO Argenta

Marc Lauwers kan bogen op een rijkgevulde en indrukwekkende carrière binnen de financiële sector. Hij was ruim 25 jaar actief bij Bacob, Artesia, Dexia en Belfius, in zeer diverse functies. In 2006 werd hij lid van het directiecomité van Belfius en was er tot 2013 vicevoorzitter van het directiecomité, verantwoordelijk voor retail en commercial banking. Hij zetelde vanaf april 2013 in het directiecomité van KBL European Private Bankers (‘KBL epb’) als Group COO en Group Deputy CEO. In september 2016 startte hij als CEO van Argenta Bank-en verzekeringsgroep.
     
  Dirk Vanderschrick
CEO Belfius Insurance

Dirk Vanderschrick heeft meer dan 30 jaar ervaring binnen de bank- en verzekeringssector. Hij start in 1988 in de marktenzaal bij BACOB en wordt er in 1996 hoofd van, een functie die hij ook vervult bij Dexia na de fusie met Artesia in 2001. In 2007 wordt hij lid van het directiecomité Dexia Bank. Na 20 jaar marktenzaal wordt hij in 2008 COO.
In 2009 stapt hij over naar Dexia Insurance, waar hij als vicevoorzitter van het directiecomité CFO wordt. In 2012, bij het ontstaan van Belfius, keert Dirk terug naar Belfius Bank, meer bepaald naar zijn oude liefde, de marktenzaal. Een jaar later wordt hij verantwoordelijk voor RCB (Retail & Commercial Banking). Sinds 2017 is hij CEO van Belfius Insurance.
     
  Guy Bruyns
Grow-how coach & inspirator Atlas

Gepassioneerd door het menselijk potentieel koos hij in 2005 om zich voltijds te engageren als trainer, coach en motivator. Sindsdien benut hij zijn hefbomen aan kennis en ervaring om ondernemingen en individuen te helpen in het versnellen van hun groeiproces.

Als lid van het Atlas team in België en partner voor TMI & Tack International leidt hij seminaries gespecialiseerd in communicatie, motivatie en leiderschap in het Nederlands, Frans en Engels doorheen gans Europa.
Disclaimer & privacy